Apa minerala naturala imbuteliata se caracterizeaza printr-o puritate naturala, deosebita din punct de vedere microbiologic si chimic. Apa minerala naturala provine numai din ape subterane, prezinta protectie naturala fata de orice factor de poluare externa si se exploateaza prin izvoare sau foraje. Apa minerala naturala poate fi folosita si pentru efecte benefice sanatatii datorita continutului fizico-chimic natural, specific fiecarei ape si stabil in timp si care-i confera efecte benefice asupra sanatatii. Acestea sunt este motivele pentru care o apa minerala naturala este echivalentul unui supliment alimentar si se adreseaza unei categorii foarte largi de consumatori. Deoarece continutul fizico chimic este specific fiecarei ape minerale naturale, este dovedit prin studii si este stabil in timp, avem posibilitatea si obligatia legala de a mentiona pe eticheta principalii constituienti ai acesteia si continuturile Apele minerale naturale reprezinta un produs natural care nu-si modifica proprietatile in timp. Apele minerale naturale pot fi din punct de vedere al continutului in dioxid de carbon: •apa minerala naturala carbogazoasa (contine dioxid de carbon ce are aceeasi origine ca si apa); •apa minerala naturala carbogazificata (imbogatita cu dioxid de carbon alimentar, de alta origine decat cea a apei); •apa minerala naturala decarbogazificata (apa minerala naturala in care continutul de dioxid de carbon este mai mic decat cel initial); •apa minerala naturale plata sau necarbogazoasa, (apa minerala naturala cu un continut foarte redus/fara continut de dioxid de carbon). Concluzie: apa minerala naturala reprezinta un produs ecologic, pur, este considerata un aliment cu efecte benefice sanatatii. Mai exista si alte tipuri de ape imbuteliate pe piata, in afara apelor minerale naturale. Apa de izvor – este o apa pura din punct de vedere microbiologic, dar compozitia ei chimica poate varia in timp si de aceea limitele de variatie s-au stabilit sa fie cele din standardul de potabilitate. Ca si apa minerala naturala, provine numai din ape subterane si prezinta protectie naturala fata de orice factor de poluare externa si se exploateaza prin izvoare sau foraje. Este tot un produs natural, dar principalul dezavantaj il constituie instabilitatea chimica demonstrata ce poate duce la modificari ale compozitiei mineralogice, ale gustului, etc. si de aceea este interzisa mentionarea compozitiei chimice pe eticheta. Din acelasi motiv, al instabilitatii chimice, nu pot fi luate in considerare nici un fel de efecte benefice sanatatii. Apa de masa – este o apa care poate fi tratata fizico – chimic, iar compozitia chimica poate varia in limitele standardului de potabilitate. De aceea nu este permisa mentionarea pe eticheta a compozitiei chimice. Dezavantajul principal este acela ca reprezinta un produs imbunatatit prin procedee fizico – chimice, cu riscurile ce decurg din aceasta.
Leave A Comment