Ziua Mondiala a Apei 2015

Bruxelles, 22 martie 2015. Astăzi, lumea sărbătorește Ziua Mondială a Apei  ca un mijloc de a atrage atenția asupra importanței apei dulci și pledează pentru gestionarea durabilă a resurselor de apă dulce.
 

„Sectorul  european de apă îmbuteliată sprijină această zi specială și mesajele sale. Apa este esența naturii și a vieții. Producătorii europeni de apă îmbuteliată se angajează să asigure că apele minerale naturale și apele de izvor sunt protejate în mod eficient și exploatate  responsabil „, a declarat Jean-Pierre Deffis, președinte al  Federației Europene de ape îmbuteliate (EFBW).
 

Inițiat de către Adunarea Generală a Organizației Națiunilor Unite acum 22 de ani, Ziua Mondială a Apei se concentrează în acest an pe tema „Apa și dezvoltarea durabilă”. Gestionarea durabilă a resurselor este esențială pentru dezvoltarea durabilă și prin urmare, o prioritate de top pentru industria de apă îmbuteliată.
 

Prin intermediul parteneriatelor public-privat, producătorii europeni au protejat acviferele de mai bine de o sută de ani, ajutând la protejarea ecosistemelor naturale pentru a creste debitele surselor  naturale. Industria are un angajament de lungă durată pentru conservarea  resurselor și continuă să joace un rol de lider în promovarea reciclării, reducerea ambalajelor, precum și minimizarea consumului de energie și de apă.
 

Patricia Fosselard, Secretar General EFBW, subliniază: „managementul  general al apelor subterane este crucial pentru a asigura protecția și disponibilitatea surselor de apa minerala naturala și de izvor. Datorită importanței politicilor sectorului, de  protecție a  surselor  și a cadrului  juridic strict al UE, vor fi păstrate pentru generațiile viitoare, calitatea ridicată, proprietățile pure și naturale ale apelor minerale și de izvor.
 

Despre EFBW

Federația Europeană a ape îmbuteliate (EFBW) este vocea industriei europene de apă îmbuteliată.

Ca o asociație nonprofit , care include atât asociațiile naționale, companii, cât și centre de cercetare, EFBW reprezintă mai mult de 600 de producători de apă minerală naturală și apă de izvor din întreaga Europă.