Patronatul Apemin impreuna cu Asociatia Nationala a Bauturilor Racoritoare (ANBR), au inaintat o adresa Ministerului Economiei.

Patronatul Apemin impreuna cu Asociatia Nationala a Bauturilor Racoritoare (ANBR), au inaintat o adresa Ministerului Economiei in care in care isi exprimau punctul de vedere cu privire la incetarea procedurilor anti-dumping si antisubventii asupra importurilor de PET din Oman si Arabia Saudita.

In 3 Ianuarie 2011 Comitetul de Producatori de PET din Europa a trimis o plangere catre Comisia Europeana cu privire la faptul ca exportatorii de anumite produse din PET din Oman si Arabia Saudita practica preturi de dumping care prejudiciaza producatorii europeni.

Pe data de 16 Februarie 2011 Comisia Europeana a initiat procedurile antidumping si antisubventie asupra anumitor produse PET cu originea in Oman si Arabia Saudita.

In 12 octombrie 2011 Comitetul de Producatori de PET din Europa (eng. Comitee of PET Manufacturers in Europe) a retras in mod formal plangerea. Deoarece Comisia nu a identificat nici un motiv pentru continuarea procedurilor si nici partile implicate nu au propus un astfel de motiv, Comisia considera ca procedurile trebuiesc incheiate, fara aplicarea masurilor antidumping sau compensatorii.