1. Pentru puritatea ei deosebită
Prin puritatea unei ape inţelegem lipsa substanţelor poluante, respectiv a acelor substanţe nedorite, provenite din activităţile industriale sau agricole. Spre deosebire de celelalte ape potabile, îmbuteliate sau din reţea, care sunt supuse unor proceduri de tratare şi care pot conţine cantităţi mici de substanţe poluante, în apele minerale naturale acestea lipsesc cu desăvarşire. Dar cum se explică acest lucru? În primul rând datorită procesului natural de purificare şi filtrare la care sunt supuse apele minerale în „laboratoarele” din adâncul pământului, timp de zeci, sute şi chiar mii de ani, cât durează lungul lor parcurs subteran. Apoi, apele minerale naturale îşi au originea în mare parte în precipitaţii căzute la suprafaţa pământului în epoca preindustrială când nu exista poluare.
2. Pentru că tot timpul ce bei
Apa minerală naturală este printre cele mai atent monitorizate produse alimentare. Parametrii calitativi naturali ai apei, sunt atent şi riguros urmăriţi atât în perioada lungă de cercetare, ce premerge procesului de recunoaştere oficială, cât şi în timpul îmbutelierii. Proprietăţile apelor minerale decurg din compoziţia chimică a acestora, compoziţie care trebuie să rămână constantă pe tot parcursul exploatării. Nici un tip de apă minerală naturală nu este identic cu altul, dar dacă obişnuim să bem un anumit brand, putem fi siguri că el va avea aceeaşi compoziţie tot timpul. Această condiţie nu este obligatorie în cazul celorlalte ape de băut.
3. Pentru că asigură necesarul de minerale
Mineralele reprezintă cei mai importanţi nutrienţi ce asigură buna funcţionare a organismului uman. Prin simplul consum al unor ape minerale naturale, poţi asigura parţial sau total, necesarul zilnic de minerale al organismului. Este vorba în principal despre calciu, magneziu, potasiu, sodiu, carbonaţi, dar şi despre unele microelemente precum fluorul, zincul, siliciul, etc. Studiile au demonstrat că apele minerale reprezintă un înlocuitor al suplimentelor alimentare, cu eficienţă mai ridicată şi costuri mult mai reduse. Aflaţi mai mult citind Ghidul Apelor Minerale sau advertorialele APEMIN.
4. Pentru că există o apă pentru fiecare
Nici o apă minerală naturală nu seamană perfect cu alta. Nici un organism nu seamană perfect cu altul. Avem anumite nevoi diferite, funcţie de vârstă, sex, mod de viaţă, anotimp, stare de sănătate, etc. Există tot timpul o apă minerală care să se potrivească nevoilor tale. Citeşte eticheta, consultă-te cu un medic, sau citeşte Ghidul apelor minerale şi optează în consecinţă. Ai de unde alege, există o apă pentru fiecare!
5. Pentru efectele benefice sănătăţii
Înainte de a fi îmbuteliate pe scară largă şi a fi considerate ca alimente, apele minerale naturale au fost cunoscute pentru efectele lor binefăcătoare. Deşi capacitatea lor de a vindeca unele boli este încă pusă sub semnul întrebării, în unanimitate, specialiştii sunt de acord asupra efectelor benefice pentru sănătate a acestor ape. În funcţie de compoziţia chimică, apele minerale pot fi utilizate cu succes pentru fortificarea sistemului osos, muscular sau nervos, pot avea efecte laxative sau diuretice, reglează digestia, previn diabetul, sunt utilizate în curele de detoxifiere sau antistres, ş.a.m.d. Pentru mai multe informaţii consultă Ghidul apelor minerale sau advertorialele APEMIN.
6. Pentru că contribuie la reducerea stresului
Creierul este compus din apă în proporţie de 70-80%. Dacă eşti deshidratat mintea şi corpul sunt supuse stresului. Dacă simţi că ţi-e sete, înseamnă că procesul de deshidratare a organismului deja s-a declanşat. Pentru a reduce nivelul de stres, bea apă minerală naturală! Ţine tot timpul un pahar de apă minerală pe birou, sau poartă o sticluţă cu tine oriunde te duci. În medie trebuie să bem zilnic minim 2,5 litri de lichide, din care minim 1,5 revine apei minerale. Necesarul poate creşte substanţial în cazul mamelor care alăptează, dacă stăm în căldură, facem efort fizic sau bem alcool.
7. Pentru că te ajută la păstrarea siluetei
Vrei sa slăbeşti sau să-ţi menţii silueta? S-a demonstrat că apa minerală te poate ajuta. Bea câte un pahar de apă minerală plată înainte de masă. Te vei simţi mai plin şi vei mânca ceva mai puţin. Efectul se amplifică dacă apa este rece. Nu prea tare, între 8-12oC. Organismul va consuma câteva calorii pentru ca să o aducă la temperatura organismului. Şi uite aşa, în decurs de un an, vei slăbi cu până la 8 kg. fără nici un efort, şi dacă înlocuieşti băuturile dulci cu apa minerală, atunci efectul va fi şi mai vizibil.
8. Pentru că-ţi menţine tenul tanar
Ridurile şi liniile fine de pe faţă sunt mai profunde când eşti deshidratat. Apa minerală naturală este „crema de faţă produsă de natură”. Este pură şi conţine anumite elemente chimice cu rol benefic asupra pielii. Poţi să o bei sau să te speli pe faţă cu ea. Dacă bei apă minerală, celulele pielii se hidratează şi se tonifică, creându-se astfel senzaţia că eşti mai tânăr. Apa minerală contribuie totodată la eliminarea impurităţilor din piele şi îmbunătăţeşte circulaţia sângelui, amplificând strălucirea şi supleţea tenului.
9. Pentru că poate preveni apariţia pietrelor la rinichi
Ani de zile am auzit că apele minerale naturale favorizează litiaza renală (producerea de pietre la rinichi). Studii clinice recente, întreprinse de cercetători din mai multe ţări, vin să desfiinţeze acest mit, şi să statuteze exact contrariul. S-a demonstrat că, dacă bei apă minerală bogată în bicarbonat de calciu şi magneziu, se reduce în mod semnificativ pericolul de apariţie a pietrelor la rinichi, în peste 90% din cazuri (respectiv în cazul pietrelor constituite din oxalaţi de calciu şi uraţi). Acest lucru, aparent paradoxal, poate fi explicat prin faptul că un exces de calciu, fixează acidul oxalic la nivelul tractului digestiv, iar acesta nu mai ajunge la rinichi pentru a cristaliza sub formă de pietre.
10. Pentru că poate potenţa gustul mancării şi al vinului
În multe cazuri, gustul unor feluri de mâncare poate fi potenţat, diminuat sau chiar uşor modificat în funcţie de tipul de apă minerală care îl acompaniază. Diversitatea foarte mare a apelor minerale, ne permite să putem alege apa cea mai potrivită care să însoţească mâncarea sau vinul. Înainte de masă, alături de mâncărurile grase sau de fripturile de porc sau vită la grătar se potriveşte un pahar cu apă minerală naturală carbogazoasă. Peştele şi fructele de mare fac casă bună alături de o apă plată slab sau mediu mineralizată. Apa minerală carbogazoasă nu se va bea niciodată alături de un vin roşu taninos. Vinurile albe se asortează cu o apă plată slab mineralizată, iar cu cât vinul este mai acid cu atât apa este recomandat să fie mai alcalină, şi exemplele pot continua.
Leave A Comment